Blessings wint Gouden RadioRing

Beroemd
door anp
woensdag, 11 november 2015 om 22:15
blessings wint gouden radioring1447277287
Het radioprogramma Blessings van Tim Hendriks op Groot Nieuws Radio heeft woensdagavond de Gouden RadioRing gewonnen. De presentator kreeg de publieksprijs voor het beste radioprogramma woensdagavond tijdens de tiende editie van het RadioGala van het Jaar in Theater Amsterdam.
Blessings gaf het nakijken aan medegenomineerden Helemaal Haandrikman (Bert Haandrikman NPO Radio 2) en Bij Igmar (Igmar Felicia op SLAM!). Het winnende programma is te horen op Groot Nieuws Radio, een christelijke zender die uitzendt vanuit Veenendaal via de middengolf. In het dagelijkse verzoekprogramma draait de 32-jarige Hendriks christelijke muziek die luisteraars aanvragen en kunnen mensen vrienden groeten, feliciteren of bemoedigen.
Het publiek koos verder de beste radioman en -vrouw van het jaar. Bert Haandrikman (NPO Radio 2) ging met de Zilveren RadioSter Man naar huis. Hij versloeg Gerard Ekdom (NPO Radio 2) en Lex Gaarthuis (100% NL). Roosmarijn Reijmer (NPO 3FM) scoorde na vijf nominaties deze prijs bij de vrouwen. Eva Koreman (NPO 3FM) en Tineke de Nooij (NPO Radio 5) maakten ook kans.
Ruud de Wild
Naast de publieksprijzen werden ook de vakjuryprijzen, de Marconi Awards, uitgereikt. Eerder was al bekend dat Ruud de Wild de Marconi Oeuvre Award kreeg. Hij moest eerder dit jaar tegen zijn zin stoppen bij Radio 538. "Deze unieke radiomaker verdient een nieuwe plaats op een nationale radiozender'', zei Felix Meurders, die de prijs overhandigde. De vakjury noemde hem "een exceptionele radiomaker die een geheel eigen stijl heeft ontwikkeld in het Nederlandse radiolandschap''. De Wild omschreef de award als een 'hors d'oeuvre', "het voorgerecht van een carrière die nog gaat komen''. Ook zei hij in zijn dankwoord nog altijd niet te begrijpen waarom hij niet meer is te horen op de radio.
De Marconi Award voor aanstormend talent ging naar Herman Hofman (NPO 3FM). Hij won van Roelof de Vries (NPO Radio 1) en Jordi Warners (SLAM!). De prijs voor beste zender ging naar Qmusic, die Radio 10 en Radio 538 achter zich liet. Daarnaast kregen Coen Swijnenberg en Sander Lantinga een Marconi Impact Award, vanwege hun 'radiotransfer van het jaar' van NPO 3FM naar Radio 538.