Bono juicht Paradise Papers toe

Beroemd
door anp
woensdag, 08 november 2017 om 1:55
bono juicht paradise papers toe1510103290
U2-voorman Bono is blij met de media-aandacht voor de Paradise Papers. Dat verklaart de muzikant, wiens naam opdook in de gelekte documenten over belastingontwijking, in een verklaring aan The Guardian.
Uit de Paradise Papers blijkt dat Bono via een een bedrijf op Guernsey aandeelhouder is van een winkelcentrum in Litouwen, dat wordt verdacht van belastingontduiking. In zijn statement zegt de zanger dat hem altijd is verteld dat het bedrijf zich aan de belastingregels hield. "Maar als dat niet het geval is, wil ik er net zoveel van weten als het belastingkantoor weet, en daarom sta ik open voor de inspectie die is aangekondigd."
De muzikant benadrukt dat hij zich eerder heeft uitgesproken voor meer openheid over het reilen en zeilen van offshore bedrijven. "Ik juich deze verslaggeving toe. Er zou geen lek voor nodig moeten zijn om duidelijk te maken wat waar naartoe gaat. Er zou openbaar toegankelijke registratie moeten zijn zodat de pers en het volk kunnen zien wat overheden als Guernsey al weten."
U2 is eerder in verband gebracht met belastingontwijking, onder meer door het opzetten van een 'brievenbusfirma' in Nederland.