Charlie Sheen werd gechanteerd met hiv-status

Beroemd
door anp
dinsdag, 17 november 2015 om 15:08
charlie sheen werd gechanteerd met hiv status1447770022
Acteur Charlie Sheen is tegen zijn partners naar eigen zeggen altijd open en eerlijk geweest over zijn hiv-status. In de Today Show op NBC vertelde de met hiv geïnfecteerde acteur: ''Ik ben altijd eerlijk geweest over mijn gezondheid." De acteur noemde het onmogelijk dat hij het virus aan anderen heeft doorgegeven.
Charlie, die niet weet hoe hij het virus zelf heeft opgelopen, zegt opgelucht te zijn het nieuws over zijn seropositiviteit te kunnen delen met het publiek. Hij onthulde gechanteerd te zijn door mensen uit zijn eigen omgeving die dreigden zijn geheim bekend te maken. Dat leidde bij hem tot het besluit het heft in eigen handen te nemen en zelf openheid van zaken te geven.
''Er moet maar eens een einde komen aan dit spervuur van aanvallen en onwaarheden'', sprak Charlie. De acteur wilde niet zeggen hoeveel mensen uit zijn voormalige inner circle hij betaalde om hun mond te laten houden, maar hij zei wel dat de betalingen in de miljoenen dollars lopen. "Wat mensen vergeten is dat ze hiermee geld afnemen van mijn kinderen'', zegt Sheen, die in hoogtijdagen de bestbetaalde acteur van de Amerikaanse televisie was met een jaarsalaris van ongeveer 1,8 miljoen dollar. Sheen heeft vijf kinderen en een kleinkind.
Charlie Sheen vertelde ook over het moment dat hij de diagnose te horen kreeg, inmiddels vier jaar geleden. ''Aanvankelijk dacht ik aan een hersentumor. Ik kreeg vreselijke hoofdpijn en migraine en ik zweette in bed, ik was twee tot drie nachten achtereen doorweekt. Ik werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Na een batterij van testen liepen de artsen mijn kamer in en zeiden 'Boem, dit is wat er aan de hand is'. Het zijn drie zware letters om tot je door te laten dringen. Het is echt een keerpunt in het leven."