'De Breij maakt mooiste Nederlandse hit ooit'

Beroemd
door anp
vrijdag, 13 november 2015 om 6:50
de breij maakt mooiste nederlandse hit ooit1447393958
Het lied Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij staat op de eerste plaats in de 100 Procent NL Top 100. Dat heeft de zender vrijdag bekendgemaakt. 100 Procent NL vroeg luisteraars de afgelopen weken te stemmen op de grootste en mooiste hits die ooit in Nederland zijn gemaakt. Naast de Breij staan in de top 5 Guus Meeuwis met Brabant, Marco Borsato met Mooi, Blof met Alles is liefde en Kenny B met Parijs.
Opvallend is dat er in de top 5 alleen maar nummers uit de 21e eeuw staan. Het is onduidelijk hoeveel stemmen er precies zijn uitgebracht. Het populaire lied van De Breij gaat over klaarstaan en openstaan voor andere mensen. Het nummer uit 2011 werd pas de afgelopen jaren enorm populair en wordt met grote regelmaat gebruikt op bruiloften en begrafenissen.
Vorige jaar werd De Breij bekroond met een Platina Plaat omdat het nummer meer dan 50.000 keer was gedownload. Inmiddels zijn er al diverse covers van het nummer gemaakt. Zo heeft het duo Nick & Joran een kattenparodie geschreven, Mag ik dan bij miauw, waarin dezelfde boodschap bezien wordt door de ogen van een eigenwijze huiskat. De Breij liet via Twitter weten het een leuke variant te vinden. Eerder was ze minder gelukkig met een cover die zanger Jeroen van der Boom zonder overleg zong tijdens het concert van de Toppers.