De Overgave in floplijst grote filmsite

Beroemd
door anp
zaterdag, 23 augustus 2014 om 9:07
de overgave in floplijst grote filmsite1408777697
Het neergesabelde erotische drama De Overgave van regisseur Paul Ruven heeft drie dagen na de première een historisch lage score op de gezaghebbende website IMDb. In deze database van filmtitels kunnen bezoekers zelf hun waardering voor een bioscoopproductie invullen.
Voor zover bekend behaalde nog nooit een Nederlandse titel een waardering van 1,8. Zelfs andere vaderlandse films die te boek staan als totaal mislukt, zoals Ushi must marry, Het bombardement, Intensive Care of Gay, ontvingen een hogere score. Om in de officiële floplijst van de IMDb terecht te komen, moeten films overigens minimaal 1500 stemmen krijgen. Nu hebben nog maar tien mensen hun score aan De Overgave gegeven. In deze lijst krijgt de slechtst gewaardeerde film ooit een 1,7.
'Het Nederlandse antwoord op Fifty Shades of Grey', zoals sommige critici de rolprent noemden, werd in vrijwel alle media afgekraakt. “Een dieptepunt in de Nederlandse filmgeschiedenis”, oordeelde Het Parool. “Tenenkrommende polder-sm”, stelde Nu.nl. Het drama, waarin voormalig GTST-acteur Rick Engelkes de hoofdrol speelt, werd zelfs door exploitant Pathé zo slecht bevonden dat het concern De Overgave niet wil draaien.
Hierdoor is de film niet in grote steden als Amsterdam of Den Haag te zien. Dit komt maar zeer zelden voor. De tien steden waar De Overgave wel te zien is, zoals Hoofddorp, Kerkrade en Hoogeveen, draaien de film één keer per dag. Volgens regisseur Paul Ruven wordt de film door de critici niet begrepen omdat hij door mannen is gerecenseerd terwijl de film gericht is op vrouwen. Ook op IMDb zijn de meeste stemmen door mannen uitgebracht.