Drupsteen moet vertrekken bij Hello Goodbye

Beroemd
door anp
woensdag, 30 april 2014 om 6:15
welingelichtekringen header 1
Klaas Drupsteen heeft van KRO-NCRV te horen gekregen dat hij het nieuwe seizoen van Hello Goodbye niet zal presenteren. "Voor mij kwam dit als een grote, onaangename verrassing."
Maart vorig jaar werd bekend dat Drupsteen het stokje over ging nemen van scheidend presentator Joris Linssen. En de geluiden over de opvolging waren doorgaans positief. "Er is geen enkel signaal afgegeven dat de omroep ontevreden was over mijn presentatie", zegt Drupsteen in De Telegraaf.
Volgens de presentator liet de omroep hem ruim een maand geleden weten dat hij van het programma zou worden gehaald. Dit zou niets met zijn kwaliteiten als presentator te maken hebben. "Hun argument was dat ze willen werken met minder presentatoren die meerdere programma’s op Nederland 1 kunnen presenteren. Volgens mediadirecteur Taco Rijssemus gaat dat met mij niet lukken, omdat ik te onbekend zou zijn. Ook werd aangegeven dat de toekomst van Hello Goodbye naar hun gevoel beter gewaarborgd is met mijn opvolger." Wie die opvolger is, wil Drupsteen niet zeggen.
Drupsteen baalt dan ook dat hij het programma, dat hij twee seizoenen presenteerde, vaarwel moet zeggen. "Ik heb steeds beweerd dat dit het beste is wat mij op werkgebied is overkomen. Het is zo mooi om met mensen te praten over zaken die er werkelijk toe doen. Ik voelde mij thuis in dat programma, werd keer op keer geraakt door de verhalen, had aan de lopende band kippenvel en ik ben heel erg trots op wat we gemaakt hebben."