Emmy Award voor docu Bellingcat - Truth in a Post-Truth World

Beroemd
door anp
dinsdag, 26 november 2019 om 3:45
emmy award voor docu bellingcat truth in a post truth world1574736749
De documentaire Bellingcat - Truth in a Post-Truth World, geregisseerd door Hans Pool, is in New York bekroond met een International Emmy Award in de categorie Documentary. De Nederlandse VPRO productie liet hiermee de Braziliaanse docu A Primeira Pedra, Louis Theroux’s Altered States en Witness: India's Forbidden Love van Al Jazeera English achter zich.
Bellingcat - Truth in a Post-Truth World volgt een internationaal team van burgerjournalisten dat hun kennis van sociale media, reconstructietechnieken en audio-analyses inzet om diepgravend onderzoek te doen. Bijvoorbeeld naar de MH17-ramp, via Google Earth, dashcam-beelden en Facebookprofielen. Of naar de misstanden in Syrië, waarbij video’s nauwkeurig worden gecontroleerd op echtheid, om vervolgens te worden opgeslagen in een grote database voor mogelijk toekomstige rechtszaken.
Regisseur Pool is naast zijn winnende documentaire ondermeer bekend van de series Van Dis in Afrika met auteur Adriaan van Dis en de twee Rusland documentaire-reeksen met Jelle Brandt Corstius Van Moskou tot Madagan en Van Moskou tot Moermansk.