Film over moord Van Gogh 'niet beschuldigend'

Beroemd
door anp
donderdag, 25 september 2014 om 6:56
film over moord van gogh niet beschuldigend1411621242
De film 2/11 Het spel van de wolf gaat donderdag in première tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. In de film over de moord op cineast Theo van Gogh komt de rol van de AIVD aan bod, maar volgens hoofdrolspeelster Susan Visser wordt er niet met een beschuldigende vinger gewezen.
"Er is iets gruwelijk misgegaan", concludeert Visser in De Telegraaf. "We zijn niemand een lesje aan het leren. Maar het is goed dat over grote nationale gebeurtenissen geschreven wordt én dat er films over worden gemaakt. Daar kunnen we allemaal wijzer van worden."
"Ik benader dit project als acteur", gaat de actrice verder. "Al denk ik wel dat je je heel wat vragen kunt stellen bij de werkwijze van de AIVD. Ik heb met mijn oren staan klapperen toen ik uit het script begreep dat zelfs binnen een team de een niet precies weet waar de ander mee bezig is. Mijn personage Ellen ontdekt dat ze niet op de hoogte was van dingen die ze wel had moeten weten. Ze voelt zich schuldig, want ze vermoedt dat ze de moord hadden kunnen voorkomen."
2/11 Het spel van de wolf wordt op het NFF vertoond en is vanaf volgende week te zien in 20 bioscopen. Op 2 november, exact 10 jaar na de moord, zendt de VPRO de film uit op NPO2.