Game Of Thrones grote winnaar Emmy Awards

Beroemd
door anpmaandag, 21 september 2015 om 5:05
game of thrones grote winnaar emmy awards1442804894
Game Of Thrones was zondagavond de grote winnaar van de Emmy Awards. De hitserie van HBO won onder meer de belangrijkste prijs, voor Beste dramaserie.
Daarmee versloeg GoT, waarin ook de Nederlanders Carice van Houten en Michiel Huisman vaste rollen hebben, de series Mad Men, House Of Cards, Orange Is The New Black, Homeland, Downton Abbey en Better Call Saul.
Peter Dinklage, die Tyrion Lannister speelt, won de Emmy voor Beste mannelijke bijrol in een dramaserie. Hij won deze prijs ook al in 2011; de afgelopen drie jaar was hij genomineerd. GoT-Actrices Lena Headey en Emilia Clarke, die beide genomineerd waren in de categorie Beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie, visten achter het net.
Carice
Carice van Houten, die de rol van de priesteres Melisandre of Asshai speelt, was aanwezig bij de ceremonie. Ze droeg een lichtroze avondjurk van Dior Couture.
Game Of Thrones was maar liefst 24 keer genomineerd voor een Emmy. De serie viel verder in de prijzen voor onder meer het schrijfwerk, de regie en de casting. Eerder deze maand won de serie al acht Creative Arts Emmy's, voor categorieën als stunts en geluidsmontage.