Ghislaine Maxwell op vijf punten schuldig bevonden

Beroemd
door anp
donderdag, 30 december 2021 om 00:11
methode times prod web bin b57db89a 6319 11ec ab46 99cae2b0f128
De jury die besliste over het lot van Ghislaine Maxwell heeft gesproken. De 60-jarige Maxwell werd door de twaalf juryleden in de rechtbank van New York op vijf van zes punten schuldig bevonden in het misbruikproces tegen haar. De jury acht bewezen dat Maxwell tussen 1994 en 2004 meisjes ronselde voor haar ex-vriend en zedendelinquent Jeffrey Epstein.
De juryleden moesten per aanklacht tot een unaniem oordeel komen. Die hadden betrekking op sekshandel en illegale seksuele activiteiten. Maxwell moet nog in een ander proces terechtstaan voor meineed in een rechtszaak tegen Epstein. Ze kan worden veroordeeld tot in totaal tachtig jaar cel, wat de rest van haar leven zou betekenen.
Volgens openbaar aanklager Alison Moe was Maxwell "de sleutel" in Epsteins plannen om zichzelf door meisjes te laten masseren, waarbij hij ze seksueel zou misbruiken. De twee waren "partners in crime", aldus Moe. De Britse socialite werd tijdens het drie weken durende proces ook omschreven als "een volwassen vrouw die jaagde op kwetsbare kinderen".
De jury hoorde tijdens het proces onder meer verhalen van vier vrouwen die zeggen als minderjarige het slachtoffer te zijn geweest van Maxwell en Epstein. Drie van hen zeiden dat Maxwell ook had meegedaan aan het misbruik. Maxwell pleitte niet schuldig te zijn. Haar advocaten trokken het vermogen van de vrouwen om zich oude gebeurtenissen goed te herinneren in twijfel en schakelden daar een geheugenexpert voor in.
De verdediging beweerde daarnaast dat Maxwell als zondebok wordt gezien, omdat Epstein niet meer verantwoordelijk kan worden gehouden voor zijn daden. De multimiljonair pleegde in 2019 zelfmoord toen hij in de gevangenis in afwachting was van een misbruikzaak tegen hem. Maxwell werd een jaar later opgepakt, omdat werd vermoed dat ze zijn rechterhand was geweest.