Herman Finkers wil coniferen snoeien

Beroemd
door anpdonderdag, 04 oktober 2018 om 23:11
herman finkers wil coniferen snoeien1538688743
ALMELO - Herman Finkers is op zoek naar coniferen in Twente die hij kan snoeien voor een scene in zijn speelfilm De Beentjes van St Hildegard. Dat vertelt regisseur Johan Nijenhuis in dagblad Tubantia.
Voor een van de scenes die de komende weken moet worden gedraaid, moet het personage van Finkers een coniferenhaag onder handen nemen. "Die coniferen gaan helemaal plat. Denk maar eerder aan een flinke kettingzaag", aldus Nijenhuis. Gegadigden die in Twente wonen, kunnen zich melden bij het productiehuis van de regisseur.
Voor Finkers is het de eerste maal dat hij in een speelfilm te zien is. De beentjes van St Hildegard gaat over een echtpaar dat bijna met pensioen gaat, maar eigenlijk niet meer zo gelukkig in het huwelijk is.
De cabaretier heeft het scenario geschreven en speelt de hoofdrol; actrice Johanna ter Steege speelt zijn vrouw. De tragikomedie wordt vanaf 14 september gedraaid in Twente, Antwerpen en Keulen. Het is de bedoeling dat de film in het najaar van 2019 in de bioscopen te zien is.