Hooverphonic zwaar onder vuur: Alle deelnemers songfestival zongen Love Shine A Light, behalve België

Beroemd
zondag, 17 mei 2020 om 16:17
hh 405885561
Zaterdagavond vond het alternatieve songfestival plaats, dat in meer dan 40 landen werd uitgezonden. Hoogtepunt was het nummer 'Love shine a light', waaraan alle landen meewerkten, behalve België. Belgische inzending 'Hooverphonic' vond het liedje niet leuk en weigerde daarom mee te zingen.
De show sloot af met de winnende song uit 1997 van Katrina and the Waves om verbondenheid te tonen en de kijker in deze crisistijd een hart onder de riem te steken. Niet echt het moment om te gaan zaniken over de kwaliteit van het liedje. Maar daar dacht Alex Callier, frontman van Hooverphonic anders over.
Eerder verklaarde hij al niet mee te zullen werken. “Omdat het een kutnummer is”, zei hij in 'Gert Late Night'. “Ik doe dit 25 jaar en heb nog nooit iets gedaan tegen mijn zin. Ik heb mij ingeschreven omdat ik dan zelf de productie en act mocht bepalen.”
En dus was België het enige land dat niet meedeed. Tot grote onvrede van de Belgen zelf. “Ben al jaren enorm fan van Hooverphonic, maar dat de band (ik vermoed Alex Callier) namens België weigerde mee te doen aan het gezamenlijke #ShineALight omdat de song hen niet aanstond, vind ik op zo’n avond misplaatst divagedrag”, schrijft iemand op Twitter. “Een Schaamte voor België” of “hoe groot kan je ego zijn?” zijn andere reacties.
Bron(nen): HLN