Italiaanse non die The Voice won, gaat voor zangcarrière. En is onherkenbaar

Beroemd
woensdag, 23 november 2022 om 10:24
anp 43175045
Cristina Scuccia, alias de zingende non, was acht jaar geleden een bijzondere verschijning bij The Voice of Italy. Nu maakt ze bekend te zijn uitgetreden om een zangcarrière na te jagen. Vrijwel niemand zal haar nog herkennen.
Ze zong bij de talentenjacht populaire songs van onder meer Alicia Keys en de beelden gingen de hele wereld over. De non, die bij een klooster in Milan zat, won uiteindelijk de show en bracht een debuutalbum uit waarop ook Like a virgin van Madonna stond. Daarom kwam veel kritiek van de Italiaanse katholieke kerk die sprak van ‘een roekeloze commerciële operatie’.
Sindsdien is er veel veranderd. Scuccia werkt als serveerster in Spanje en werkt hard aan haar zangcarrière. “Ik heb als zuster een prachtige reis gemaakt. Maar ik besloot om mijn hart te volgen, zonder na te denken wat mensen daarvan vinden”, zei Scuccia in de Italiaanse talkshow Verissimo.
Ze was onherkenbaar. De lange zwarte habijt had plaatsgemaakt voor een rood pak, hoge hakken en een neuspiercing. “Verandering is een teken van evolutie. Het is gemakkelijker om jezelf te verankeren in zekerheden, maar ik trek alles graag in twijfel”, zegt ze nog.