Lionel Richie twijfelt over bezoek Witte Huis

Beroemd
door anp
woensdag, 16 augustus 2017 om 3:01
lionel richie twijfelt over bezoek witte huis1502846005
Lionel Richie weet nog niet of hij in december naar het gala gaat waar hij geëerd wordt met de prestigieuze Kennedy Center Honor. De zanger twijfelt over de ceremonie omdat een deel ervan plaats vindt in het Witte Huis van president Trump.
"Ik moet zeggen dat ik helemaal niet blij ben met wat er nu gebeurt met al de controverses. Ze zijn er wekelijks, dagelijks, elk uur", zei Lionel in de Today Show. Toch wilde hij nog niets spreken van een definitieve boycot, omdat de ceremonie nog ver weg is. "Dan leven we misschien in een hele andere wereld."
Traditiegetrouw zijn de president en First Lady gastheer en -vrouw van het gala rond de Kennedy Center Honor en wordt vooraf een receptie gegeven in het Witte Huis. Eén van de overige artiesten die de eer dit jaar krijgt, heeft al aangegeven niet naar de receptie te komen. Televisiemaker Norman Lear verklaarde tegenover The New York Times: "Dit is een president die bewust de kunsten laat zitten en hun financiering stopzet, en dat is bij mij slecht gevallen".
Ook LL Cool J, Gloria Estefan en choreografe Carmen de Lavallade krijgen dit jaar de Kennedy Center Honor, die worden toegewezen aan mensen die binnen de uitvoerende kunst een bijdrage hebben geleverd aan de Amerikaanse cultuur.