Micky Hoogendijk boos op Jinek die gruwelbeelden liet zien om haar aan het janken te krijgen

Beroemd
woensdag, 24 augustus 2022 om 8:55
welingelichtekringen header 1
Niets commercieels is Eva Jinek vreemd. Als ze traumatische beelden moet laten zien van een bomaanslag om een gast aan het huilen te krijgen, dan doet ze dat. Micky Hoogendijk, die het overkwam, is kwaad.
De actrice was samen met Rob Scholte slachtoffer van een autobom, die in 1994 in hun auto ontplofte toen ze instapten. Scholte verloor daarbij zijn benen, Hoogendijk kreeg een miskraam. Er zijn gruwelijke beelden van vlak na de aanslag.
Daar wordt Hoogendijk liever niet aan herinnerd, maar daar had Jinek lak aan. Praten over haar huidige werk en leven was niet spannend genoeg. "Het was absurd, ik was daar totaal niet op voorbereid”, vertelde Hoogendijk op NPO Radio 1. "Het zou gaan over mijn nieuwe huis en mijn werk. En opeens kregen we, alsof het een grappig filmpje was, live beelden van minuten na de aanslag.”
Dat viel haar zwaar. "Ik heb een vorm van post-traumatic stress disorder, daar schiet je dan meteen weer in. Alsof je een overlever van de MH17-crash beelden van de crash laat zien en zegt: goh, wat vervelend zeg, dat je naar beneden werd gehaald.”
GordonHet ongeluk kwam weer boven. "Je gaat dingen ruiken, voelen, alles klapt opeens weer terug in je. Maar je zit ook aan tafel naast Gordon en wordt geïnterviewd. Dus het enige dat je kan doen is rustig ademhalen en doorgaan. Ik voelde een enorm verdriet bovendrijven, maar dat ging ik niet op tafel leggen. Ik gunde het ze niet dat ik daar late night primetime ging zitten huilen. Want daar was het ze toch om te doen.”
Ze vond dat ze Jinek er eigenlijk meteen op had moeten aanspreken. "Maar ik was even te veel met mijzelf bezig om op dat moment mijn evenwicht te bewaren.”