Nieuwsuur brengt niet uitgezonden interview met Peter R. de Vries

Beroemd
door anp
zondag, 19 december 2021 om 17:34
nieuwsuur brengt niet uitgezonden interview met peter r de vries1639932734
Nieuwsuur toont zondagavond enkele fragmenten uit een nog niet uitgezonden interview met Peter R. de Vries. In het gesprek vertelt hij zich ervan bewust te zijn dat hij gevaar loopt vanwege zijn rol als vertrouwenspersoon van de kroongetuige Nabil B. "Iedereen die hem helpt loopt gevaar", zegt De Vries in een van de fragmenten.
Het gesprek met Nieuwsuur werd opgenomen enkele maanden voor de moord op De Vries in juli van dit jaar. De Vries blikt terug op de moord op Derk Wiersum, de advocaat van kroongetuige Nabil B. Eerder werd de broer van Nabil B. doodgeschoten. In het onderzoek naar de moord op De Vries houdt justitie er rekening mee dat ook hij vermoord is vanwege zijn betrokkenheid bij de kroongetuige.
Nieuwsuur nam het gesprek met De Vries begin dit jaar op in het kader van onderzoek dat het programma deed naar de moord op Wiersum. Dat het gesprek niet werd uitgezonden had ermee te maken dat het onderzoek nog "te veel vragen open liet", meldt het programma in de aankondiging van de uitzending van zondag. Nieuwsuur besloot in overleg met de familie om delen van het interview nu toch uit te zenden omdat sommige uitspraken met terugwerkende kracht betekenis hebben gekregen.
Presentator Jeroen Wollaars spreekt in de studio met Royce de Vries, de zoon van Peter. De uitzending is om 21.30 uur te zien op NPO 2.