Nikkie: laat me niet de laatste transgender bij songfestival zijn

Beroemd
door anp
zondag, 23 mei 2021 om 2:36
nikkie laat me niet de laatste transgender bij songfestival zijn1621730195
Nikkie de Jager hoopt dat het niet weer dik twintig jaar duurt voordat de transgendercommunity is vertegenwoordigd op het Eurovisie Songfestival. De vlogster, dit jaar een van de presentatoren van het internationale festijn, is "trots en blij dat ik er voor een community mocht staan".
"De laatste keer dat er transvertegenwoordiging was, was met Dana International", zei De Jager in Op1 over de Israëlische zangeres die in 1998 het Eurovisie Songfestival won met Diva. "En toen was er een groot gat met helemaal niks en nu was ik er gelukkig. Maar alsjeblieft, laat mij niet de laatste zijn."
De Jager, die vorig jaar bekendmaakte dat ze transgender is, kreeg "ontzettend veel" positieve reacties op haar presentatiewerk. "Dit was vanaf dag één mijn allergrootste droom en ik heb oneindig veel tranen gelaten, net ook weer." De 27-jarige was "doodsbang" voor de eerste liveshow, de eerste halve finale van afgelopen dinsdag. "Ik heb vaak een mening en dan word ik iets genoemd. Toen de reacties zo goed waren, dacht ik: o, we hebben het echt goed gedaan met zijn vieren."
Iets unieks
Volgens medepresentator Jan Smit gebeurde er "iets" in de zaal zodra De Jager ten tonele verscheen waardoor de andere drie presentatoren naar de achtergrond verdwenen. "Dan is het: leuk dat wij er ook waren", zei de Volendammer over hemzelf, Chantal Janzen en Edsilia Rombley. "Jij hebt iets unieks."
De Jager zelf is vooral blij dat ze de kans heeft gekregen zo'n groot evenement te presenteren. "Ik vind het fijn dat ik het vertrouwen heb gekregen van AVROTROS, de EBU, van iedereen. Dat het gewoon kon en dat het mocht." Of haar telefoon nu roodgloeiend staat met aanbiedingen, weet De Jager niet. "Dat moet je mijn manager vragen, ik heb dat genegeerd. Ik wil nu vooral slapen."