Obama reageert op overlijden Marvel-acteur Boseman

Beroemd
door anp
zaterdag, 29 augustus 2020 om 18:26
obama reageert op overlijden marvel acteur boseman1598719204
Niet alleen in Hollywood is verdrietig gereageerd op het overlijden van Marvel-acteur Chadwick Boseman. In de hele wereld maakte zijn dood emoties los. Zo heeft voormalig president Barack Obama op Instagram zijn respect voor hem uitgesproken. De acteur, wereldberoemd door de Marvel superheldenfilm Black Panther uit 2018, is overleden aan darmkanker. Hij is 43 jaar geworden.
Boseman vertolkte ook de rol van Jackie Robinson in de film 42 (2013) en speelde James Brown in Get on Up (2014). Jackie Robinson was de eerste zwarte honkballer in de Amerikaanse honkbalcompetitie MLB. Obama refereert aan die rol van Robinson. "Chadwick kwam naar het Witte Huis om met kinderen te werken tijdens zijn rol als Jackie Robinson. Je kon direct zien dat hij gezegend was. Om jong te zijn, zo begaafd en zwart; om die kracht te gebruiken, ze helden te geven om tegenop te kijken, om dat alles te doen terwijl je pijn hebt - wat een goed gebruik van deze jaren", aldus Obama.
Boseman heeft publiekelijk nooit over zijn ziekte, die in 2016 werd vastgesteld, gesproken en bleef werken aan grote Hollywoodfilms. "Het was de eer van zijn carrière om koning T'Challa tot leven te wekken in Black Panther", aldus een verklaring op de socialemediakanalen van Boseman. "Hij stierf in zijn huis, met zijn vrouw en gezin aan zijn zijde."