Gesink: UCI vond het kennelijk niet gevaarlijk genoeg

Sport
door anp
zaterdag, 29 augustus 2020 om 18:32
gesink uci vond het kennelijk niet gevaarlijk genoeg1598718980
Wielrenner Robert Gesink had geen goed woord over voor de internationale wielerunie UCI. "Ze vonden het kennelijk niet gevaarlijk of niet spectaculair genoeg", mopperde hij aan de finish van de eerste etappe in de Tour.
"Dit was echt de kans voor de UCI om iets heel goeds te doen voor de renners", vervolgde Gesink voor de camera van de NOS. "Er waren zo veel valpartijen, het was zo glad door de regen. Er was eensgezindheid in het peloton. Maar de UCI doet helemaal niets. Wij moesten de koers zelf neutraliseren."
De renners reden stapvoets de laatste heuvel op en waren ook erg voorzichtig tijdens de afdaling. Als het aan Gesink had gelegen, dan had de UCI meteen de tijd stilgezet. "Maar wat doen ze?", zei hij. "Ze zetten de tijd pas 3 kilometer voor de finish stil. Laat daar nu ook nog een flinke valpartij plaatsvinden."
"Wat heb je er aan als renners in de eerste etappe al in het verband moeten", zei Gesink. "Gelukkig hebben de renners gezamenlijk ingegrepen. Een schouderklopje voor de renners."