Prins Bernhard vroeg Chef'special gratis bij Formule 1 te spelen

Beroemd
door anp
woensdag, 25 augustus 2021 om 19:41
prins bernhard vroeg chefspecial gratis bij formule 1 te spelen1629909869
Prins Bernhard heeft de groep Chef'special gevraagd gratis op te treden tijdens de Formule 1 in Zandvoort. Dat heeft zanger Joshua Nolet woensdag laten weten via een bericht op Instagram.
"Het was voor ons allemaal - de band, de crew, alle collega's - heel shitty dat alle festivals in september als sneeuw voor de zon verdwenen", vertelt Nolet. "Zaterdag gingen tienduizenden mensen de straat op om daar aandacht voor te vragen. We kregen nul reactie uit Den Haag. Niets. Au. Dat doet pijn. Maar het zegt ook iets over dat ze niet zo goed weten wat ze moeten zeggen."
Wel ontving de groep een mail namens prins Bernhard, de mede-eigenaar van het Circuit Zandvoort waar de Formule 1 plaatsvindt. "Hij vroeg of we wilden komen spelen op het evenement. En daar had hij welgeteld... nul euro voor over. We moesten het doen voor een paar VIP-tickets - who cares?"
Nolet beklemtoont niet de Formule 1 te willen bashen. "Maar het zegt zoveel over hoe er naar muzikanten wordt gekeken, en alles wat daarachter zit." De evenementensector is woest op het kabinet omdat alle voetbalwedstrijden en de Formule 1 met tienduizenden bezoekers wel door mogen gaan, maar alle festivals en concerten nog weken worden gecanceld. Het demissionaire kabinet heeft nog steeds niet gereageerd op de massale acties afgelopen zaterdag.
De Dutch Grand Prix was woensdag niet voor commentaar bereikbaar. Radio 538, partner in het evenement en naamgever van de Official 538 Dutch Grand Prix Village, de omstreden camping bij het terrein, verwijst voor een reactie over de kwestie door naar de Dutch Grand Prix.