Prins Harry onder vuur om privévliegtuig: "Zo hypocriet"

Beroemd
zaterdag, 21 augustus 2021 om 11:53
welingelichtekringen header 1
Prins Harry, die van de daken schreeuwt hoe begaan hij is met klimaat en milieu, nam zelf vier keer in elf dagen een privévliegtuig. Hij vloog onder meer na een polowedstrijd van Aspen terug naar Santa Barbara, een afstand van amper 1200 kilometer.
De hertog van Sussex nam in Aspen deel aan een polomatch om geld in te zamelen voor het goede doel. De echtgenoot van Meghan Markle wordt hypocrisie verweten, omdat hij zelfs toespraken geeft over de klimaatcrisis. "Het is één van de belangrijkste problemen waar we mee te maken krijgen”, zei hij eerder nog.
En bij Oprah: “Dat onze kinderen in zo’n wereld moeten opgroeien, is gewoon deprimerend. Huizen staan in brand of lopen net onder water. Daarnaast worden er ook nog eens volledige bossen van de kaart geveegd.”
Royalty-biograaf Tom Quinn reageert: “Dit is gewoon ontzettend hypocriet, zeker na als zijn praatjes over de klimaatsverandering. Hij ziet zichzelf als een gids voor de rest van zijn wereld, maar zijn eigen gedrag lijkt voor hem niet relevant te zijn."