Raad van Arie Boomsma: 'maak de Arie in uzelf wakker'.

Beroemd
zaterdag, 12 mei 2018 om 5:56
hh 18019690
Arie Boomsma is gek van fit worden en blijven en voelt het als een missie dat we allemaal gek worden van fit worden en blijven. 'Ontevreden over hoe je jezelf voelt, met hoe je eruitziet misschien ook. Pijntjes die je niet bij je leeftijd vindt passen, een veranderend lichaam. Toch is het niet eenvoudig het roer om te gooien. Waar begin je? Hoe begin je?'
Het antwoord: maak de Arie in uzelf wakker.
Dat zegt hij tegen De Volkskrant. Zelf doet hij de hele dag oefeningen. Bij het verschonen van de baby, als hij speelt met de oudste ('bankdrukken') bij zijn werk (push ups).
"Met kleine aanpassingen in je dagelijkse routine kun je, ook als je het heel druk hebt, je leven gezonder maken. Je kunt bijvoorbeeld zittend tegen de muur je tanden poetsen. Dat moet je vanavond echt eens proberen. Gewoon je rug tegen de muur drukken en je knieën op 90 graden zetten, precies zoals je op een stoel zou zitten. Na een tijdje gaan je bovenbenen héél erg branden. Maar doordat je onderwijl je tanden poetst, krijgt die pijn niet zo veel aandacht. Ik doe dat soort oefeningen altijd in een vast trainingsprogramma. Dus: beginnen met tandenpoetsen tegen de muur, dan wat push-ups, lunges, een plank, en wat dips vanaf de badrand."
Hij zegt dat hij al dat gesport niet uit ijdelheid doet, maar deed wel een haartransplantatie toe hij kaal werd.
Volgens Arie kun je deze tijd niet aan zonder sporten. "Ik denk dat je in deze tijd niet zonder kan. Er komt zo veel op ons af, we willen zo veel uit het leven halen; als je daarbij niet beweegt, kun je het niet meer aan. Dan krijg je twintigers met een burn-out"