Raadsels rond dood van familie Schnittmann

Beroemd
maandag, 07 april 2014 om 6:11
welingelichtekringen header 1
„ Als geld een reflectie is van geluk zijn de armsten het gelukkigst ”, twitterde Jan Peter Schmittmann anderhalf jaar geleden. Dat zou iets kunnen zeggen over zijn dood en die van zijn vrouw Nelly (57) en hun dochter Babette (22). Want geld had hij genoeg, dankzij de 8 miljoen vertrekpremie die hij bedong toen hij werd weggestuurd bij ABN Amro. De' ochtendbladen staan vol met speculaties over de dood van het gezin. Maar het blijft een raadsel. Geld was het niet. Zij bezaten een kapitale villa in Laren, een vakantiechalet in het Franse Sainte Foy Tarentaise en de familie stond op het punt een maandenlange reis door India te ondernemen.
De overleden dochter was volgens veel bronnen geestelijk gehandicapt. Een tweede dochter heeft de dood van de rest van het gezin overleefd, omdat ze niet aanwezig was in het huis. Zij zou haar dode familie hebben gevonden, al wil de politie dat niet bevestigen.
Het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP) heeft een methode ontwikkeld om onderzoek te doen naar de motieven van daders die anderen doden en daarna zichzelf. Bij deze 'psychiatrische autopsie' bevraagt een team experts relaties en medici van de dader naar diens psychiatrische en psychologische omstandigheden. De resultaten worden verwerkt in een databank.
Het NIFP heeft inmiddels contact het het Openbaar Ministerie over het familiedrama dat zaterdag plaatsvond in Laren.