Rob de Nijs wekenlang op bed na val

Beroemd
door anp
zaterdag, 22 december 2018 om 11:35
rob de nijs wekenlang op bed na val1545475451
Rob de Nijs heeft acht weken op bed moeten liggen vanwege een valpartij na een optreden in België. Dat vertelt de 75-jarige zanger aan De Telegraaf. Hoewel De Nijs drie breuken opliep bij de val, wilde hij eerst nog gewoon naar huis gaan. Een ambulance bellen "kwam gewoon niet" in hem op.
De valpartij vond op 13 oktober plaats in het Belgische Alsemberg. De Nijs liep na een optreden terug naar zijn auto, toen hij werd aangesproken door een groepje fans. "Dat mag natuurlijk", zegt de zanger, "maar in mijn poging te gaan poseren miste ik een trede van de schouwburgtrap en daar lag ik."
De Nijs toonde zich een taaie en wilde eerst gewoon naar huis gaan, maar besloot in overleg met zijn chauffeur na een lange rit - vanuit België richting zijn woonplaats in Gelderland - om toch maar een bezoek te brengen aan het ziekenhuis. Daar werd de diagnose gesteld: een gebroken enkel, gebroken kuitbeen en gebroken pink.
Acht weken moest de zanger vervolgens in bed blijven. Volgens zijn vrouw Henriëtte toonde de zanger en acteur zich een ware "film freak". Nu is De Nijs weer hersteld - net op tijd voor een reeks concerten en zijn eigen verjaardag, op 26 december.