Rock am Ring gaat zaterdagmiddag door

Beroemd
door anpzaterdag, 03 juni 2017 om 10:52
rock am ring gaat zaterdagmiddag door1496480202
Over het racecircuit bij het Duitse Nürburg schalt zaterdagmiddag weer gitaargeweld. Muziekfestival Rock am Ring gaat in de namiddag weer door, nadat het vrijdagavond werd stilgelegd vanwege een terreurdreiging.
De organisatie laat in een Facebookbericht weten dat het hele festivalterrein grondig is doorzocht door de politie en dat er geen verdachte zaken zijn aangetroffen. De politie heeft groen licht gegeven Rock am Ring door te laten gaan, maar wanneer het festivalterrein weer opengaat, is nog niet bekend. Momenteel wordt hard gewerkt het terrein weer in orde te brengen voor de 90.000 bezoekers.
Het driedaagse rockfestival, het bekendste van Duitsland, werd vrijdagavond onderbroken vanwege een terreurdreiging, alle bezoekers moesten het racecircuit verlaten. De politie heeft twee mensen aangehouden in verband met de dreiging, beiden hadden een medewerkerspas voor het festival en zouden betrokken zijn geweest bij de opbouw. Een van hen zou familie zijn van een terreurverdachte die in Duitsland vastzit.