'Romy Schneiders moeder sliep met Hitler'

Beroemd
door Admin
woensdag, 29 augustus 2018 om 7:39
welingelichtekringen header 1
Voor haar dood vertelde Romy Schneider, ook wel bekend als Sissi, dat haar moeder Magda, ook actrice, een affaire had met Adolf Hitler. Het gesprek is op band opgenomen en wordt binnenkort op de Duitse cultuurzender Arte uitgezonden, schrijft Prive. Het was een gesprek tussenAlice Schwarzer, de uitgeefster van het blad Emma, en Romy Schneider.
Haar lange gesprek met de filmster vond in december 1976 plaats in Keulen. Het interview werd gaandeweg meer een gesprek tussen twee vrouwen en duurde tot diep in de nacht.
Het was een intieme conversatie, waarbij veel tranen rolden en bij de actrice ook veel woede naar boven kwam.
Dan vraagt zij ineens of de bandrecorder gestopt kan worden en zegt Romy: „Ik zweer je, mijn moeder had een verhouding met Hitler.”
Haar lange gesprek met de filmster, dat bijna van begin tot eind is vastgelegd, vond in december 1976 plaats in Keulen. Het interview werd gaandeweg meer een gesprek tussen twee vrouwen en duurde tot diep in de nacht.
Het was een intieme conversatie, waarbij veel tranen rolden en bij de actrice ook veel woede naar boven kwam.
Dan vraagt zij ineens of de bandrecorder gestopt kan worden en zegt Romy: „Ik zweer je, mijn moeder had een verhouding met Hitler.” Alice Schwarzer: „Ze wilde de waarheid wel uitschreeuwen.”
„Ze wilde de waarheid wel uitschreeuwen.”
Van Magda Schneider was al bekend dat ze een aanhanger van de Nazi;s was.Het was bekend dat de in 1982 overleden Romy een moeizame verhouding had met moeder Magda, die haar veertien jaar zou overleven. Vooral vanwege Magda’s omgang met nazi-kopstukken, wat haar door de filmster werd kwalijk genomen. Helemaal verweet zij haar moeder haar als kind te hebben meegenomen naar de Obersalzberg, waar zij naar verluidt op de Berghof bij Hitler op bezoek ging.
Bron(nen): De Telegraaf