Sportpresentator NOS schrijft lied voor Joling

Beroemd
door anp
maandag, 03 september 2018 om 16:51
sportpresentator nos schrijft lied voor joling1535988019
Studio Sport-presentator Sjoerd van Ramshorst (32) is de schrijver van de nieuwste single Vakantie van Gerard Joling. Het nummer heeft de kenmerkende uithalen van de volkszanger en heeft wat Latijn-Amerikaanse invloeden. Van Ramshorst schreef het nummer en de melodie in 2015 in Peru samen met zijn vriend Bas van Druijten, zo vertelt hij aan het AD. Vakantie is een paar dagen geleden uitgebracht.
Van Ramshorst is groot fan van André Hazes en Borsato, zo vertelt hij het AD. Het nummer Vakantie is via zanger Jeroen van der Boom bij Gerard Joling terechtgekomen. "En ik heb Giel Beelen, waar ik als redacteur heb gewerkt, ook even gepolst. Hij vond het ook wel lekker klinken. Het nummer blijft in je kop zitten.”
Hij is niet de enige sportpresentator die liedjes schrijft. Voetbalcommentator Leo Driessen schreef in de jaren negentig mee aan de monsterhit Dromen zijn bedrog van Marco Borsato. Met Driessen wil hij zichzelf absoluut niet vergelijken zegt Van Ramhorst tegen het AD. "Die man heeft, samen met Han Kooreneef, zoveel teksten en hits geschreven."