Trump was bijna president in speelfilm

Beroemd
door anp
woensdag, 02 augustus 2017 om 20:10
trump was bijna president in speelfilm1501697527
Donald Trump wilde twee jaar voordat hij werd geïnaugureerd als president van de Verenigde Staten, deze rol al spelen in een speelfilm. De makers van Sharknado 3: Oh Hell No! vroegen in 2015 de zakenman voor deze rol en hij zei ja.
De huidige president was tweede keus van de producers van de cultfilmserie. Het idee was om Sarah Palin de rol te laten spelen, maar de onderhandelingen met de gouverneur van Alaska en voormalig kandidaat-vicepresident liepen stuk. Daarna werd Trump benaderd, die wel zin had in de klus.
"The Donald zei ja", vertelt producent David Latt aan The Hollywood Reporter. "Hij vond het geweldig dat we hem vroegen." De contractonderhandelingen met het team van Trump werden gestart. Maar na een tijd werd het opeens stil in het kamp-Trump. Na een aantal weken werd duidelijk waarom. "Donald overweegt zich verkiesbaar te stellen voor het presidentschap, dus dit is misschien niet het goede moment", liet advocaat Michael Cohen weten aan Latt.
Met een tikkende productieklok trok de filmstudio plan B van de plank en gaf de rol aan Mark Cuban.
"Trumps advocaat Cohen reageerde meteen", herinnert Latt zich. "Hij zei: 'Hoe durf je? Donald wilde dit doen. We gaan je aanklagen! We gaan de hele show laten mislukken'." In een reactie zegt Cohen tegen The Hollywood Reporter zich hierin niet te herkennen.