Weer prijs voor Nederlandse voetbalfilm

Beroemd
door anpdinsdag, 13 oktober 2015 om 7:27
weer prijs voor nederlandse voetbalfilm1444714331
De Nederlandse documentaire Streetkids United II: The Girls From Rio is op het Marbella International Film Festival bekroond tot beste documentaire van het jaar. De jury prees het positieve verhaal en de manier waarop het doorzettingsvermogen van de straatkinderen in beeld is gebracht.
Eerder won de film op een festival in Cambridge al de publieksprijs. Streetkids United II vertelt over het WK Voetbal voor Straatkinderen, dat vorig jaar in Rio de Janeiro werd georganiseerd. De documentaire volgt het Braziliaanse meisjesteam, de Favela Street Girls, tijdens hun deelname aan dit WK.
De Nederlandse première van de film is half oktober op het Cinekid-Festival in Amsterdam. Naast de documentaire heeft JaJa Film Productions ook een fototentoonstelling over de Street Child World Cup samengesteld met foto's van de Nederlandse fotografen Robin Utrecht en Marco Hofste. Deze tentoonstelling was het afgelopen jaar al op meerdere plekken te zien waaronder de Amsterdam ArenA.
De Nederlandse première van Streetkids United II is op 17 oktober tijdens het Cinekid Film Festival in Amsterdam. De Nederlandse straatvoetbalster Rocky Hehakaija, die ook in de documentaire te zien is, zal die dag ook een workshop verzorgen.