Wie wint de Gouden RadioRing?

Beroemd
door anp
woensdag, 11 november 2015 om 5:25
wie wint de gouden radioring1447216347
De radiowereld verzamelt zich woensdagavond in Amsterdam voor het RadioGala van het Jaar. Hier wordt onder meer de winnaar bekend van de Gouden RadioRing, de publieksprijs voor het beste radioprogramma van het jaar. In de race hiervoor zijn nog drie kanshebbers: Helemaal Haandrikman (Bert Haandrikman NPO Radio 2), Bij Igmar (Igmar Felicia op SLAM!) en Blessings (Tim Hendriks op Groot Nieuws Radio).
De prijs wordt voor de tiende keer uitgereikt. Vorig jaar ging de eer naar het programma Rick in de Morgen van Veronica. Het publiek kon verder stemmen op de beste radioman en -vrouw van het jaar. Bij de mannen zijn de kandidaten voor deze Zilveren Radioster Bert Haandrikman (NPO Radio 2), Gerard Ekdom (NPO Radio 2) en Lex Gaarthuis (100% NL). De vrouwen die nog kans maken op deze prijs zijn Eva Koreman (NPO 3FM), Roosmarijn Reijmer (NPO 3FM) en Tineke de Nooij (NPO Radio 5).
Naast de publieksprijzen worden ook de vakjuryprijzen uitgereikt; de Marconi Awards, in de categorieën beste zender en aanstormend talent. Eerder was al bekend dat Ruud de Wild de Marconi Oeuvre Award 2015 heeft gewonnen. Het gala is rechtstreeks te zien op tv bij de AVROTROS op NPO 2.