Zorgen Astrid Holleeder om dochter Miljuschka

Beroemd
door anp
vrijdag, 05 juli 2019 om 17:19
zorgen astrid holleeder om dochter miljuschka1562340019
Astrid Holleeder, de moeder van Miljuschka Witzenhausen, maakt zich sinds haar getuigenis in de zaak-Holleeder grote zorgen over de veiligheid van haar dochter. "Door haar bekendheid is ze ook een makkelijke prooi", zegt Astrid Holleeder in een interview dat zaterdag in De Telegraaf verschijnt.
"Als iemand haar iets aan zou doen, kan ik mezelf dat nooit vergeven", aldus de zus van Willem Holleeder, die deze week werd veroordeeld tot levenslang. Zelf zit Astrid in een beveiligingsprogramma. Ze ziet haar dochter en kleinkinderen daardoor vooral via Facetime en Skype. "Samen dingen doen, zoals naar de dierentuin, nee, dat zit er niet meer in."
Miljuschka plaatste vrijdag een emotioneel bericht aan haar moeder op Instagram. "Lieve mama, zij aan zij met jou. Zo is het altijd geweest", schreef ze bij een foto van haarzelf met Astrid, die kroongetuige was in de zaak en twee bestsellers schreef over het leven met Willem. "Zij aan zij met jou. Ik wens voor altijd. Ik wil je nooit hoeven missen. Ik respecteer al je beslissingen en bewonder je kracht om door te gaan. Kun je geen advocaat meer zijn dan word je gewoon schrijfster. Je laat me zien dat alles mogelijk is, zelfs als je niet naar buiten kunt."
De presentatrice had het in haar post ook over de risico's van de getuigenis van haar moeder. "Een goede afloop, een keuze voor het leven, ook al ligt de dood op de loer. Ik hou van jou, mama."