ADHD: Hoe haal je het UIT je hoofd?

Cathelijne Wildervanck is directeur van het ADHD-centrum in Delft en heeft een prettig leesbaar, praktisch boek geschreven over ADHD bij volwassenen: 'ADHD: Hoe haal je het uít je hoofd'. De 4e herziene druk is net verschenen en gaat er - anders dan andere boeken - nu eens niet van uit dat je een heleboel dingen níet kunt en nooit zal kunnen, dat je alleen kunt functioneren met veel Rust, Reinheid en Regelmaat en dat je je leven lang aangewezen bent op pillen en begeleiding als je aan ADHD lijdt. In plaats daarvan biedt het praktische adviezen en veel oefeningen om de drukte uit je hoofd te halen en te vervangen door dingen die wél constructief en wenselijk zijn. Het boek is zowel geschikt voor mensen met AD(H)D en hun naasten, als voor professionals die werken met mensen met AD(H)D. Lees hier de voorpublicatie van de eerste 2 hoofdstukken. Op Gezondheidsnet kun je een gratis exemplaar winnen.   ADHD: Hoe haal je het uít je hoofd Cathelijne Wildervanck € 18,95 Uitgeverij Scriptum ISBN 9789055942770  

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. grasspriet

  Bespaar je de 18.95. Zonde van je geld voor een fictieve ziekte. Mevrouw Wildervank heeft dit nieuws zeker gemist:

  ‘Recently, a founding father of ADHD (Attention Deficit Hyperactivity
  Disorder), announced a few months before his death that … “ADHD is a
  prime example of a fictitious disease.”

  After turning 87 years old, American psychiatrist Dr. Leon Eisenberg made this statement to the German weekly Der Spiegel and seven months later, he died. Apparently, he had decided to come clean and confess before moving to the beyond.’

  bron: http://www .cchrint.org/2013/08/13/prominent-psychiatrist-admits-he-helped-invent-adhd-as-a-disease/

  • Kopje thee

   Precies. Essentie zit in ‘t zinnetje ‘Yet, there is no biological proof or test to determine exactly what chemicals are “out of balance” in the brain for ADHD or any other disorder.”
   Het lijkt me dat een biologisch aantoonbaar tekort aan ‘n chemische stof de enige reden is om een lichamelijk gezond kind vol te gooien met pillen. Zag laatst bij de PO een discussieprogramma met ‘patiënten’ die zwolgen in allerhande diagnoses, een moeder die haar hele gezin aan de pillen hield en geen moment twijfelde of wellicht haar opvoeding tekort schoot of dat ze een andere arts moest vinden die niet zo gretig de DSM versie zoveel erbij haalde… Over twintig jaar vraagt men zich af wat ons bezielde. Ik denk dat ik het wel weet: we mogen niet meer gewoon falen. Of iets minder briljant zijn.

   (in antwoord op grasspriet)
  • Marcel van Houten

   ADHD is een van de grootste leugens van onze tijd. De farmaceutische industrie (wat ig farben was voor de nazi’s) verdient goed aan de ellende van een ander. Stel jezelf 1 vraag, als er 1 pil is om in één keer van kanker of hiv af te komen….zouden zij deze op de markt brengen?

   (in antwoord op grasspriet)

Reacties niet toegestaan