Analyseer de literaire stijl van je eigen teksten

We hebben het wetenschappelijk verantwoord uitgezocht en de stijl van veel stukjes op deze site ligt het dichtst bij die van Jeroen Brouwers en ver weg van die van Gerard Reve. De stukjes neigen bovendien naar het vrouwelijke. Dat weten we dankzij een site van de universiteit van Antwerpen. Op die site kun je een stukje tekst uploaden van maximaal 300 zinnen. Vervolgens kun je de tekst laten analyseren en krijg je de uitkomst. Je vindt hem hier

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Wat is de uitkomstwaarde van de geanalyseerde teksten?

  • marianne martens

   het onderzoek aan de Universiteit loopt door, er zal vast een een boek, doctoraal of promotie onderzoek uit voort komen.

   (in antwoord op catchit64)
 2. Templein

  Grappig, mijn stijl zou overeenkomen met die van Remco Campert.
  Dat is me ietsje te veel eer. Ik bewonder zijn stijl in hoge mate, juist omdat ik dat niveau nooit zal halen.

 3. JerushaG

  Oh wauw, mijn schrijfstijl benadert die van Willem Elsschot, Jan Wolkers en Dimitri Verhulst.
  Nu ben ik wel opgegroeid met veel Wolkers en Elsschot, dus het kan zijn dat ik onbewust door hun schrijfstijl ben beïnvloed, maar eigenlijk vind ik het wel een beetje te mooi om waar te zijn – ik vraag me af met hoeveel scheppen zout je zo’n spelletje moet nemen. Maar een leuk aardigheidje is het wel.

 4. Dorien1

  Wow, ik ben het dichtst bij Herman Brusselmans, en we blijken op dezelfde dag geboren:)

 5. marianne martens

  De analyse was dat ik meer mannelijk dan vrouwelijk was. Klopt wel, toch een schrikje. Verder viel ik in de wetmatigheid en non- fictie en als laatste zou ik, echt te veel eer, enigszins in de buurt van Tom de Lanoy komen.Gaf een gilletje van tevredenheid na de analyse. Goh, wat leuk. Mijn echtgenoot zei: “ik wil eerst naar het Engelse bouw- programma kijken, nu even niet”.
  Wel begrijpelijk,ook echt wel onbegrijpelijk.

Reacties niet toegestaan