Boekenwurmen opgepast: met een e-boek heb je snel aanspraak

‘En wat vindt u van het boek? Bevalt het?’ Zelden of nooit zal die vraag gesteld worden aan iemand die met zijn neus in een boek zit.
Iedereen die wel eens alleen op reis is geweest zal het (h)erkennen: verschuil je je achter een boek, dan maak je niet snel contact. Men heeft zoiets van: die wil niet worden gestoord. Maar heb je een iPad of Kindle bij je waarop boeken zijn te downloaden, dan is de kans groot dat je wordt aangesproken door mensen die nieuwsgierig zijn naar het apparaat en willen weten hoe het werkt.

De e-boekverkoop van Amazon laat het aantal verkochte hardcovers sinds drie maanden ver achter zich. Afgelopen maand, toen het bedrijf de prijs van de Kindle verlaagde van 259 naar 189 dollar, zijn er voor elke 100 hardcovers 180 e-boeks verkocht. Volgens Amazon is de verkoop van zijn Kindle e-reader verdrievoudigd vergeleken met 2009.

Naarmate e-readers populairder worden zullen de mores rond het lezen in de openbare ruimte veranderen. De lezer aan de tafel in de hoek van een restaurant zal minder eenzaam en obenaderbaar lijken.
Een e-reader lijkt een hebbeding geworden waardoor het lezen van literatuur weer cool is

Bron(nen):   The New York Times