Faillissement nabij: Polare winkels blijven dicht

De boekhandelsketen Polare is gedwongen surséance van betaling aan te vragen, dat is doorgaans het voorportaal van een faillisement.  Hangende de voortgang daarvan blijven de winkels dicht. Het is eigenaar Pro Cures niet gelukt overeenstemming te bereiken met de schuldeisers van de keten. De banken zouden bereid zijn mee te werken, zegt Pro Cures, maar de leverancier van boeken - het Centraal Boekenhuis - zou dwarsliggen. Iets voor het middaguur op vrijdag ontving Procures een email van CB, waarin staat dat grote uitgevers binnen CB niet meer verder willen met Polare. Als er in het weekend niets verandert, lijkt een faillissement voor de keten onafwendbaar.Het Centraal Boekenhuis heeft al miljoenen moeten afschrijven toen Seleczyz, de voorhanger van Polare, failliet ging en kan en wil een nieuw risico niet onbeperkt dragen. Polare deed vrijdagmiddag tijdens een toelichting een oproep aan de politiek om het culturele erfgoed van de winkels niet verloren te laten gaan.  

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  “een oproep aan de politiek om het culturele erfgoed van de winkels niet verloren te laten gaan”

  Een variant op ‘too big to fail’ dus. Of de belastingbetaler maar weer even wil betalen voor het gepruts van een slechte ondernemer.

 2. Buck Danny

  “Seleczyz, de voorhanger” of “Selexyz, de voorganger”?

 3. Cornelis Berend

  Grappig dat het centraal boekenhuis niet is geïnteresseerd in het overeind houden van een grote afnemer. Ik neem aan dat het hier in het kader van de toch al moeilijke boeken markt gaat om een ‘lange termijnvisie’. Haha, hmpfff.

  Ik hoop dat hierachter iets diepers schuilt, bijvoorbeeld een plan om de grootheidswaanzinnige eigenaren uit het speelveld te krijgen.

Reacties niet toegestaan