Retrospectief foto’s Linda McCartney

In 1966, toen ze een baantje had als receptioniste bij Town and Country Magazine, wist Linda Eastman aan een perskaart te komen en zo aan boord van een jacht op de Hudson Rivier, dat was afgehuurd voor een promotietour van de Rolling Stones. Met haar camera maakte ze foto’s van de Stones, die opvielen omdat ze zo informeel waren. Ze maakte naam en was op weg een van de bekendste rock 'n' roll fotografen te worden.
In 1967 reisde ze naar Londen om er de Swinging Sixties vast te leggen. Ze ontmoette er Paul McCartney en Linda mocht The Beatles fotograferen tijdens een introductie-evenement voor de Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band album. Paul en Linda werden verliefd en trouwden op 12 maart 1969. Vanaf die tijd tot aan haar vroegtijdige dood, wijdde ze zich aan haar familie, vegetarisme, dierenrechten, en fotografie.
Behalve dat ze de rock ‘n' roll scene fotografeerde, de laatste jaren van The Beatles en de tournees van Wings vastlegde, maakte ze ook foto’s van hun vier kinderen.
Dertien jaar na haar dood vond Taschen, uitgever van luxueuze koffietafelboeken, het tijd dat er een retrospectief van haar werk kwam. Het werd een selectie uit haar archief van 200.000 foto's, samengesteld in nauwe samenwerking met Paul McCartney en hun kinderen.

Er zijn drie verschillende uitgaven van Linda McCartney: Life in Photographs: 125 ‘art editions’ met handtekening van Sir Paul McCartney en een originele print (prijs 1688 euro); een 'collector’s limited edition', ook gesigneerd (750 exemplaren) voor 750 euro; en een gewone uitgave voor 51 euro.