Heike B. Görtemaker over biografie van Eva Braun

Voor de promotie van haar boek 'Eva Braun. Een leven met Hitler' was de Duitse schrijfster even in Nederland. Zij werd geInterviewd voor het programma Geschiedenis 24.


Wie was die jonge vrouw met wie Hitler nog kort voor zijn ondergang trouwde? Gewoonlijk wordt ze beschreven als een politiek naïeve vrouw, die een onbeduidende bijrol speelde. Maar in hoeverre klopt dat beeld? Wat betekende het om samen te leven met één van de grootste misdadigers uit de wereldgeschiedenis? Welke rol speelde Hitlers minnares in zijn omgeving? Hoeveel invloed had ze? En wat wisten zij en de andere vrouwen van de oorlogsmisdaden van hun mannen?

Heike Görtemaker schetst een uitvoerig portret van Eva Braun. Gedetailleerd beschrijft de historica het leven van Eva: van het kleinburgerlijke gezin waarin ze opgroeide tot de inner circle van de nationaalsocialistische machthebbers en hun gezamenlijke zelfmoord in Berlijn in de Führerbunker op 30 april 1945, daags na hun bruiloft. Vooral de beschrijving van de loyaliteitsverhoudingen binnen de kleine kring van intimi rondom Hitler en Braun jaagt de lezer de rillingen over de rug. Leven met Hitler rekent af met de legende van de onschuldige minnares. 

Eva Braun. Een leven met Hitler
Heike B. Gortemaker
€26,90
Uitgeverij Cossee
ISBN: 9789059363137

Bron(nen):   Eva Braun. Leven met Hitler.  Geschiedenis24