Voor wie de crisis en de toekomst wil begrijpen: Roubini voor beginners en gevorderen

Nouriel Roubini was eerste de lieveling van de financiële media. De media waren al net zo verrast door de crisis als de economen. dagelijks pagina's vol economisch nieuws, en geen idee dat de zaak kon instorten. Troost was dat de meeste economen ook van niets wisten. Behalve een paar enkelingen zoals Nouriel Roubini, die het niet alleen aan zag komen, maar ook tamelijk nauwkeurig vooraf analyseerde hoe het in elkaar zat.
Roubini werd door de media daarna gebruikt als een soort orakel, en liet zich daarvoor ook gebruiken, en gelukkig: hij had het niet steeds goed.
Met het boek Crisiseconomie slaat hij tamelijk effectief terug. Hij beschrijft en analyseert hoe de oude manier om de economie te analyseren opzichtig heeft gefaald.
Maar toch hebben de economen van toen, met hun theorieën van toen nog steeds het hoogste woord. Alsof ze niet door de mand zijn gevallen.
In zijn boek legt Roubini uit waarom dat heading for disaster is: het kompas dat ons naar de afgrond leidde wordt nog steeds gebruikt.
‘Een van de meest leesbare en zinnige beschouwingen over de financiële ramp,’ schreef de Financial Times toen de Engelse editie verscheen.
Klopt nog steeds, nu de Nederlandse editie er is.
Nouriel Roubini
Crisiseconomie
€29,95
ISBN: 9789057123313
371 pagina's
Nieuwezijds b.v.