Pas op! De Belgen zijn bloeddorstig: ze eten levende puppy’s

Na een regen van klachten heeft de online uitgeverij Lulu.com het boek van de Amerikaan Danny Wind (28) 'Let's Kill All the Belgians: A Child's Guide to Genocide' uit het aanbod gehaald.

'Dat is het risico van satire. Bij deze bied ik mijn excuses aan, als ik iemand heb gekwetst. Geloof me, ik draag alle Belgen een warm hart toe', zegt Wind. Die liefdesbetuiging klinkt vreemd, als je weet dat de auteur/tekenaar België omschrijft als een 'land van het kwade dat naar pis ruikt', terwijl hij er nog nooit is geweest.

Wind waarschuwt de jeugdige lezers dat de Belgen vampiers zijn, die Amerika willen overnemen. 'Je zou dan Belgisch moeten leren op school en 3 keer per dag wafels eten'. Dus moeten de Belgen worden uitgeroeid. Dat ellendige volkje heeft toch niets bijgedragen tot de wereldcultuur. 'Waar zit hun verdienste, buiten wafels, bier en chocolade?' De auteur stelt ook enkele manieren voor om de wereld te bevrijden van dat ellendig volkje: onthoofding, zelfverbranding, kruisiging, of beter nog: laat de Amerikaanse regering gewoon een kernbom op dat land droppen.


Voorts tekende Wind een kaart, waarop hij Nederland, Frankrijk en Duitsland aanduidt met lachende gezichtjes, terwijl hij over België doodskoppen heeft getekend. In de laatste van de 19 spotprenten vertelt hij: ‘Zodra de Belgen dood zijn, moord ik de Zweden uit. Zwijg me over die Zweden.'

Bron(nen):   Het Nieuwsblad  Het Nieuwsblad (2)