Over de wonderbaarlijke genezing van homoseksualiteit

Uit de kast komen is niet makkelijk, maar de omgekeerde weg gaat ook niet over rozen. Uiteindelijk is het Janet Boynes toch gelukt om haar 14-jaar durende 'ellendige' lesbische periode af te sluiten en te ontkomen aan de gay-scene, mede dank zij de hulp van de Bachmannetjes.

Sinds Michele Bachmann presidentskandidaat is voor de Republikeinen laat ze zich wat diplomatischer uit over homoseksualiteit, maar eerder heeft ze zich wel eens laten ontvallen dat het woord 'gay' van Satan komt. Haar man Marcus is therapeut en 'helpt' mensen in de Bachmanns' Christian clinic 'herstellen' van hun homoseksualiteit. Als de Bachmannen nog steeds geloven dat homoseksualiteit een zondige levensstijl is waar je uit verlost kan worden, zullen ze dat op dit moment wel even stil houden. Eerder hebben ze echter vaak genoeg de getuigenis van Janet Boynes aangehaald als bewijs van hun gelijk: 'Janet's life is a powerful testimony of the changes that Christ can bring'..

Boynes noemt zichzelf een ex-lesbienne en vindt dat homoseksualiteit niet alleen destructief is, maar ook besmettelijk. Volgens haar kun je homo worden door teveel met homo's om te gaan en 'werven' homo's kinderen in scholen. Ze runt zelf een organisatie die mensen helpt die hun homoseksualiteit willen afzweren. Ze vergelijkt het met afkicken van een verslaving. En zoals ze het in haar boek 'Called Out: A Former Lesbian's Discovery of Freedom' beschrijft, lijkt haar 'behandeling' op het 12-stappen programma van de AA met het gebed als middelpunt. Ze geeft aan dat ze bepaalde plaatsen meed om niet in de verleiding te komen, net zoals iemand die stopt met drinken een andere route kiest dan die langs de slijter of het café. Ze trok zelfs in bij een christelijk gezien om een voorbeeld te nemen aan het heteroseksuele gezinsleven.

Maar wat je ook doet, de verleiding ligt altijd op de loer. Daar zijn Boynes en Michelle en Marcus Bachmann het roerend over eens. Raar eigenlijk dat er niet meer homo's zijn.

Bron(nen):   Slate      

1 Reactie Doe mee met de discussie →