De metamorfose van Marilyn Monroe

Marilyn Monroe probeerde uit alle macht haar twee identiteiten met elkaar te vezoenen: Norma Jean, de 'girl next door' met de appelwangen, en Marilyn Monroe, de seksgodin met de slaapkamerogen. Norma Jean had geen schijn van kans.
In Marilyn: Intimate Exposures, samengesteld door Susan Bernard, is een verzameling van zeldzame glamourfoto’s opgenomen. Het toont de transformatie van Norma Jean naar Marilyn. De foto’s zijn gemaakt door Bernards vader, de Hollywood-fotograaf Bruno Bernard.
Als je de 20-jarige Norma Jean ziet, poserend als pinup met een enthousiaste glimlach en grote ogen, kun je nauwelijks voorstellen dat dezelfde vrouw later een natie verleidde door een couplet van "Happy Birthday" te fluisteren, schrijft Vanity Fair. Maar ook een president.
Op VF zijn nog meer foto's te zien van Monroe.

Marilyn: Intimate Exposures, samenstelling Susan Bernard, met foto's van Bruno Bernard, uitg. Sterling Signature, prijs 35 dollar.

Tijdens haar eerste 'studio sitting' in 1946. Bruno Bernard zag haar voor het eerst op Sunset Boulevard. Hij gaf haar zijn kaartje en zei: “Miss, this is strictly professional. I’d like to take some photo tests of you.”

Een fotoshoot voor een farmaceutisch bedrijf

Marilyn na plastische chirurgie

Bron(nen):   Vanity Fair