40 procent van de Engelsen denkt dat de Kerstman Jezus’ eerste kraamvisite was

Rare dingen worden er gedacht over Kerstmis. Een kleine minderheid van de Engelsen weet dat Josef en Maria niet getrouwd waren, sommige denken dat ze tijdens hun eerste date werden overvallen door de geboorte en 40 procent denkt dat toen de kerstman opdook. Een derde denkt dat Jezus, bij gebrek aan een wieg, terecht kwam in een rieten mandje. En dan is er nog de paus; die denkt dat de os en de ezel er niet bij waren.

Bron(nen):   Daily Mail      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. DutchBag

  Weet niet zo goed wat ik hiervan moet denken;
  Het klinkt als een grap, maar het zijn wel Engelsen…

 2. Nico Kleijn

  Ik denk dat het sowieso gewoon een verzonnen verhaaltje is dus wat er ook verteld wordt maakt niet uit.

  • Karel Kritisch

   Je hele werkelijkheid is verzonnen Nico. Het is niet zomaar een verzonnen verhaaltje. Het is een belangrijk verhaal, wat men wereldwijd viert. Een verhaal wat ten grondslag lag aan het spirituele leven van miljarden mensen. Het maakt wel zeker uit wat er verteld wordt. Miljoenen mensen worden er door bewogen. In wezen maakt het niet uit of het verzonnen is. Dit is het verhaal wat mensen al tientallen eeuwen beweegt.

   (in antwoord op Nico Kleijn)
   • Gerardus Molema

    Eerst zeg je dat de werkelijkheid van Nico verzonnen is om je betoog te besluiten dat het in wezen niet uitmaakt of het verzonnen is omdat zoveel mensen het (kerst)) verhaal ‘beweegt’. De hele bijbel is verzonnnen en wel zo’n 500 jaar geleden. De meeste geschiedschrijving van voor die tijd wordt over het algemeen als onbetrouwbaar geacht laat staan exacte data en gebeurtenissen zoals het zogenaamde ‘kerstverhaal’. Dat velen er iets in zien betekent niet dat het als waargebeurt kan worden beschouwd. Van de meeste bijbelse figuren is überhaupt niets terug te vinden waaruit hun bestaan laat staan hun daden, zou blijken, anders dan bij voormalige Egyptische leiders. En met betrekking tot de bijbel zelf beginnen de leugens al op de eerste bladzijden waarin er gesproken wordt over de schepping welke in een dag of 6 zou hebben plaats gehad. Vijfhonderd jaar geleden kwam je hier nog mee weg want wie kon en vooral durfde toen het tegendeel te bewijzen. Wetenschappers zijn het er al lang over eens dat ons zonnestelsel waaronder onze aarde 4.5 miljard jaar geleden is ontstaan. En er was destijds geen mens die dit fenomeen kon optekenen opdat wij die vandaag de dag zouden kunnen teruglezen.

    (in antwoord op Karel Kritisch)
    • Ayin

     Jouw beweringen zijn net zo onwetenschappelijk (en ongeloofwaardig) als claimen dat het universum in 6 dagen is gecreeerd. Sorry maar 1 Bijbelse uitspraak lijkt me hier wel van toepassing: “je ziet wel de splinter in iemand anders zijn oog, maar niet de balk in jij eigen oog”. De Bijbel is niet 500 jaar geleden geschreven en is ook niet 1 boek. Biblia betekent boeken en deze zijn gedurende vele eeuwen door verschillende auteurs geschreven. Daarbij moet je ook nog eens onderscheid maken tussen de Hebreeuwse Bijbel (OT), voor de Joden de Tenach – deze boeken zijn geschreven tussen 1100 v. Chr. en ongeveer 300 v.Chr. – en het Niuewe Testament, dat alleen door de Christenen wordt erkend, en hierin vinden het verhaal en de boodschap van Jezus (maar dan wel door de theologische visie van zijn volgelingen). Ontstaansgeschiedenis: tussen 60-120 n. Chr.
     Dit is ongeveer de ontstaansgeschiedenis volgens de gangbare wetenschappelijke visies

     (in antwoord op Gerardus Molema)
    • Karel Kritisch

     Nou ga jij maar weer naar school Gerardus want je hebt echt niet opgelet. Lees onderstaand bericht van Ayin maar eens over het onstaan van de bijbel. Daarnaast heb je helemaal niets van de bijbel begrepen. Je neemt de bijbel letterlijk en als een geschiedenisboek. En dat is juist wat de bijbel nu niet is… Je betoog komt me kindelijk en simplitisch over. Je begrijpt er geen snars van. 500 jaar geleden verzonnen zegt hij haha nou in 1512 bestonden de bijbelse boeken al even hoor.

     (in antwoord op Gerardus Molema)
 3. Karel Kritisch

  Tja geestelijke armoede is nog erger dan financiele.

Reacties niet toegestaan