Broekrok verjaagt jogging en sneakers

De broekrok is aan een onverbiddelijke opmars bezig, of je het leuk vindt of niet. De broekrok stond voor tuttig, burgerlijk, stijf en seksloos. Maar de Franse modehuizen herintroduceren hem (haar?).

De Morgen: "In maart van dit jaar was er ineens de najaarscollectie van het Franse merk Celine, de tweede van de hand van ontwerper Hedi Slimane, die door de openingslook direct voor schokgolven door de modewereld zorgde. Want het eerste model droeg geen hysterische sneakers, geen joggingbroek of hoody.

Ook was ze niet gekleed in het standaard Slimane-uniform bestaande uit leren hotpants, kapotte panty of babydoll in luipaardprint. Nee, Karo Laczkowska was gehuld in een donkerblauwe blazer, een witte bloes en, misschien wel het meest shockerend van alles: een geruite en geplooide broekrok tot op de knie. "

De burgerlijke broekrok als reactie op teveel sportkleding en - in Frankrijk - teveel gele hesjes.

Het is ook volgens de moderedactie van De Volkskrant een reactie op jaren van jeans en sneakers. "Net zoals alcoholvrij bier aan een onstuitbare opmars bezig is, zo maakt ook de broekrok nu een grandioze comeback."

Bron(nen):   De Morgen  De Volkskrant