Internethit: Siberische ijsdrummers gebruiken Baikalmeer als instrument (video)

Het is muziek als je nooit hoorde, als een groep percussionisten het ijs van het bevroren Baikalmeer gebruikt als hun instrument. Bij toeval kwamen ze erachter wat voor een betoverende klanken in de kruiende ijsschotsen schuilen, nadat de vrouw van een van de drummers van de Etnobit percussie groep bij een wandeling over het ijs ten val kwam. ‘Het maakte een heel melodieus booooom geluid, zo mooi en diep dat haar man – die een heel goed muzikaal oor heeft – vroeg: Hé, wat was dat? Hoe deed je dat?’, vertelt Natalya Vlasevskaya, een van de spelers in de ‘Siberian Times’.

De groep ging terug naar exact deze plek om hun recital (en video) op te nemen. In 20C onder nul bespeelden ze het 1 meter dikke ijs van het Baikalmeer, dat 25 miljoen jaar oud is en het diepste meer op aarde.

‘Het voelde of we speelden op drums die de natuur voor ons had achtergelaten, op het mooiste meer ter wereld. Het is moeilijk te geloven dat deze prachtige, heldere klanken worden geproduceerd door het ijs.’
De groep is ervan beschuldigd deze ijsmuziek gefingeerd te hebben, vertelt ze. Dat is misschien om het te mooi klinkt om waar te zijn, maar dat is het toch.

Bron(nen):   Daily Mail