Hoe maak je de perfecte kop thee?

De sleutel tot een goede kop thee zijn hoogwaardige ingrediënten. Gebruik voor de thee zelf bladeren in plaats van zakjes, omdat de bladeren groter zijn en meer smaak geven. Zakjes geven het water een esplosie van kleur, maar de smaak is een stuk saaier. Het gebruik van bladeren betekent niet dat je een pot moet gebruiken: je kunt geweldige twee-eieren kopen waarmee je één kopje kunt maken.

Over het water: investeer in een filter als u in een gebied woont waar het water hard is. Hard water heeft een hoger mineraalgehalte en dat veroorzaakt olieachtige schuim dat je soms op het oppervlak van thee ziet. Voor zwarte thee moet het water koken als het de bladeren raakt, dus verwarm je serviesgoed eerst met een beetje zeer heet water. Voor groene thee moet het water juist een beetje koeler zijn — ongeveer 70 ° C tot 80 ° C.

De hoeveelheid melk is persoonlijk, maar sterke zwarte thee zoals ontbijtthee moet met melk worden gedronken.  Melk mag pas worden toegevoegd als de thee klaar is.

Suiker mag alleen aan chai-thee worden toegevoegd, maar het is belangrijk om te onthouden dat thee draait om genieten — dus desnoods met suiker

Angela Pryce , theesommelier

Bron(nen):   Guardian