The End of the F***cking World: waarom je ook het tweede seizoen móet zien

Wie (te) veel naar Netflix kijkt, kan al eens verveeld raken van iets te veel beproefde concepten, die nog maar eens beproefd worden. The End of the F***cking World is dan een verademing. Het tweede seizoen dat, twee jaar na het eerste, vorige week bij de streamingdienst verscheen, is opnieuw subtiel, verrassend en pijnlijk komisch.

The End of the F***cking World is een Britse tragikomedie over de twee tieners James en Alyssa, briljant vertolkt door Alex Lawther en Jessica Barden. Beiden zijn op hun eigen manier getroebleerd. En ze zijn verliefd op elkaar. In het eerste seizoen heeft James de man vermoord die Alyssa probeerde te verkrachten. In het tweede seizoen gaat Bonnie, een tiener die verliefd was op deze man, achter het duo aan om hen te vermoorden.

Hoewel dit vergezocht lijkt, past het bij het type serie. Het absurdistische scenario gecombineerd met het droogkomische spel van de twee steracteurs en de uiterlijk onbewogen Bonnie, zuigen je direct het verhaal in. De serie is duidelijk met aandacht en zorg gemaakt. Elk liedje is raak, iedere wending weloverwogen.

Misschien is het tweede seizoen minder verrassend dan het eerste, maar het is nog altijd een knappe, sympathieke serie, die weer veel te snel was afgelopen.