Marc de Hond maakt interviewmarathon voor zijn kinderen

Presentator en theatermaker Marc de Hond heeft zijn theatervoorstelling Voortschrijdend inzicht, die hij vanaf januari 2020 zou spelen, veranderd in een bijzonder theaterkunstproject. Hij is komend voorjaar te zien in 29 theaters en wordt elke avond geïnterviewd over zijn leven. Presentatoren die hebben toegezegd mee te doen, zijn Eva Jinek, Humberto Tan, Janine Abbring, Paul de Leeuw, Frank Evenblij, Erik Dijkstra, Luuk Ikink, Claudia de Breij, Coen Verbraak, Hugo Borst, Ruben Nicolai, Catherine Keijl en Eric Corton.

Bij De Hond werd dit jaar blaaskanker geconstateerd. Hij onderging chemotherapie en liet zijn blaas verwijderen. "Inmiddels gaat het beter met mij", zegt hij. "Maar ieder kwartaal, wanneer ik gecontroleerd word, hangt het zwaard van Damocles boven mijn hoofd. Zal ik mijn zoon James en dochter Livia zien opgroeien?"

De Hond verloor zelf zijn moeder aan kanker toen hij drie jaar oud was. "Het enige dat ik van haar heb, zijn wat foto's en een cassettebandje dat ze voor mij heeft ingesproken, waaraan ik heel veel waarde hecht. Nu ik zelf ziek ben, wil ik iets soortgelijks maken voor Livia en James."