Het Rijksmuseum bezoek je nu al vanuit je luie stoel

Het nieuws dat het Rijksmuseum opnieuw zijn deuren zal openen op 13 april is waarschijnlijk niet onopgemerkt voorbijgegaan. Maar in afwachting daarvan is het zeer de moeite waard om de collectie te ontdekken en in detail te bekijken op de website zonder drommen toeristen om je heen. Je kunt zoeken op kunstenaar, kunstwerk, onderwerp, en nog veel meer.   Rijksmuseum - Frans Hals - De Vrolijke Drinker   Daarna kun je verder inzoomen op een detail.   [caption id="attachment_171974" align="aligncenter" width="450"]Rijksmuseum - Frans Hals - De Vrolijke Drinker - detail Rijksmuseum - Frans Hals - De Vrolijke Drinker - detail[/caption]   In de Rijksstudio kun je je eigen verzameling met je favoriete kunstwerken samenstellen, maar je kunt ook de Meestermatcher zijn werk laten doen en laten uitzoeken welke werken bij jou passen.  

Bron(nen):   Rijksmuseum  Rijksstudio  Meestermatcher  

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. janneke123

  Als cultuurbarbaar ben nu alweer klaar met dat hoofdstedelijk ding.
  Aardig, maar om het nou zo de hemel in te prijzen al die oude troep.
  Nog even doorbijten dan gaan alle sites en programma’s weer over op de dagelijkse zaken.

  • André Somers

   Nee, dan krijg je nog twee weken gezeur om de opvolging van Bea door WimLex. Ook al zo verheffend.

   (in antwoord op janneke123)
   • John JohnN

    Wat heeft dat nou weer met het Rijksmuseum te maken?
    Gelukkig mag straks iedereen daar naar binnen, bij een stap voorbij de lijntjes rond de troon word je in de kraag gepakt.

    (in antwoord op André Somers)
  • John JohnN

   Juist voor mensen zoals jij is er zoveel aandacht. Waardeer dat toch. De snobs weten de cultuur toch wel te vinden, ook zonder p.r.

   (in antwoord op janneke123)
 2. rearden

  Bij mij werkt de software niet goed, ik krijg soms twee plaatjes over elkaar heen, of niet het plaatje waarop ik klik, en de tekst eronder bestaat ook meestal uit verschillende teksten door elkaar, waardoor het geheel onleesbaar wordt.

Reacties niet toegestaan