J.L Heldring van NRC overleden (1918-2013)

J.L. Heldring, de voormalige hoofdredacteur en columnist van NRC Handelsblad, is zaterdag op 95-jarige leeftijd overleden. Dat maakte de krant maandag bekend op zijn website.

Heldring, die in 1960 bij de Nieuwe Rotterdamse Courant was begonnen, schreef 52 jaar lang een wekelijkse column voor het dagblad. Volgens NRC was Heldring daarmee de langst schrijvende columnist uit de Nederlandse persgeschiedenis. Vorig jaar stopte hij met zijn column. Hij was bang dat hij in herhalingen zou vallen en zijn inspiratie was op. 'Mij ontbreekt alle inspiratie om te schrijven. Aangezien ik niet in herhaling van uitgekauwde thema's wil vallen, lijkt het mij nu beter een einde te maken aan mijn rubriek'.
Kort nadat hij stopte met zijn column werd hij ziek

De huidige hoofdredacteur Peter Vandermeersch zegt dat de redactie van de krant in diepe rouw verkeert. “Vandaag verkeert de redactie van NRC Handelsblad in diepe rouw. Met gewezen hoofdredacteur J.L. Heldring is niet alleen een van de stichters van NRC Handelsblad overleden, maar ook een van de scherpste en meest originele denkers en commentatoren. De grootste eer die we hem kunnen bewijzen, is verder te werken in zijn geest,” schrijft Vandermeersch.