Sweet Summer of 2010

Eerder dit jaar moesten we toch echt bezwaar maken tegen een publicatie in The Times (eerste link), waarin op 4 juni wel even zou worden besloten wat de zomerhit van 2010 was. Hallo, de zomerhit dient zich aan als de zomer ten einde loopt, niet als ie nog moet beginnen.
Je was op stap gegaan, misschien wel ver weg; de zon scheen op je rug en alle dagelijkse verplichtingen waren in geen velden of wegen te bekennen. En daar, ver van huis en haard, en onder beslist ontspannen omstandigheden, was er dat ene- best wel slechte - liedje dat zich steeds weer aan je opdrong. Op de buitenlandse radiostations, in strandtenten, bij het bestelwagentje waar ze van die vieze pizza's maakten - op al die plekken kwam dat verdomde liedje steeds maar opzetten, zo vaak dat je je eraan begon te hechten.
Vorig jaar kwam Welingelichte Kringen met Kelly Rowland's When Love Takes Over op de proppen (tweede link). Met het verzoek of u vooral uw zomerhit 2009 met ons wilde delen.
Dat verzoek doen we nu opnieuw. Als wij het mogen zeggen, is de zomerhit van 2010 Lady Gaga's Alejandro (derde link). Op het strand, onderweg er naar toe, in de auto, in bars - we kwamen het overal tegen en de vakantie werd zo alleen maar meer vakantie. 
Als u naar de clip kijkt, ziet u een heel vervelend filmpje waarmee allerlei verkeerd kunstvolk zich ongetwijfeld heeft bemoeid... Brrrrr. Maar de muziek - daar is weinig mis mee, die brengt ons slechts in zomerse sferen.
May we have your votes, please?

Bron(nen):   Welingelichte Kringen  Zomerhit 2009  Lady Gaga